terugkeren>>

 
  Per jaar worden in West-Vlaanderen ongeveer 10.500 kinderen geboren. Om jonge gezinnen te wijzen op een gezond evenwicht tussen werk, gezin, zorg en vrije tijd lanceert het provinciebestuur de EHBO-campagne, waarbij EHBO staat voor Eerst Hulp bij Opvoeding, Ouders en Ontspanning.

'Het symbool voor deze campagne is een doos vol leuke hebbedingetjes, zoals post-it blokjes om kleine boodschappen naar elkaar te schrijven, stickertjes om op een toffe manier een complimentjes te geven aan elkaar, deurhangers om aan te geven dat iemand van het gezin wat tijd voor zichzelf nodig heeft en dobbelstenen met huishoudelijke opdrachten', zegt Damien Kinds van de Dienst Welzijn.

Dat geschenk voor jonge ouders ligt in het verlengde van de gelijke kansenwerking met gezinnen, waar het provinciebestuur in het voorjaar van 2004 mee van start ging. 'De affiche-campagne “Hoe happy is uw gezin, vormde een eerste aanzet in alle West-Vlaamse gemeenten', zegt Kinds. 'We vonden het belangrijk om te polsen hoe West-Vlaamse gezinnen met hun tijd omspringen. Via een enquête in De Bond werd gepolst naar tijdstekorten en mogelijke oplossingen voor meer gezinswelzijn.' (svv)