1 december 2009  Belga
Wathelet pleit voor oprichting observatorium gezinsbeleid

Staatssecretaris Melchior Wathelet gaat de regering voorstellen een Observatorium voor het gezinsbeleid in het leven te roepen. Dat moet voor een permanente monitoring zorgen van de internationale verplichtingen en nationale acties voor gezinnen,...

Lees verder>>         

 
     
     
     
 

6 oktober 2009  Christen Unie
Kind heeft recht te weten wie zijn vader is

De ChristenUnie vind dat kinderen van een alleenstaande moeder het recht hebben om te weten wie hun vader is. Moeders zouden bij de burgerlijke stand minder makkelijk moeten kunnen aangeven dat de vader 'onbekend' is.

Lees verder>>         

 
     
     
     
 

7 augustus 2009  Gereformeerd Dagblad
Gezinsbeleid heeft te veel Zweedse trekken

De regering moet de wissel omzetten met betrekking tot het gezinsbeleid. Nu is het te veel gericht op de arbeids­participatie van de vrouw, stellen Jaco van den Brink en Jan Schippers.

Lees verder>>         

 
     
     
     
 

dinsdag 28 april 2009
Combinatie werk en gezin is voor 60 procent moeilijk (Unizo)

Voor 59,3 procent van de Belgische arbeidsbevolking is de combinatie van werk en gezin moeilijk. Dat blijkt uit een bevraging die de Unie van Zelfstandige Ondernemers (Unizo) en de Gezinsbond uitvoerden bij 2.512 werknemers, zelfstandigen en werkgevers.

Lees verder>>         

 
     
     
     
 

woensdag 15 april 2009  De Standaard
Voorstel voor vier weken vaderschapsverlof

Twintig weken moederschapsrust en vier weken vaderschapsverlof vragen Europese parlementsleden. Ze stellen extra maatregelen voor om de combinatie gezin en werk gemakkelijker te maken.

Lees verder>>         

 
     
     
     
 

maandag 23 februari 2009
Ouderschapsverlof mag voortaan tot kind 12 is

Ouders die verlof willen opnemen om voor hun kinderen te zorgen, kunnen dat voortaan tot het kind twaalf jaar oud is. Dat heeft de regering beslist. De aanpassing geldt voor alle kinderen, ook voor geadopteerde kinderen. Het kind mag ten laatste tijdens het ouderschapsverlof twaalf worden.

Lees verder>>         

 
     
     
     
 

woensdag 28 januari 2009  De Standaard
Twee is ideaal

Waarom een gezinsbeleid vooral nodig is voor vrouwen

> In de praktijk halen we dat niet. > Voltijds werk remt vrouwen af, mannen niet. > Ook hoger opgeleiden willen er maar twee.

Lees verder>>         pdf-versie>>         

 
     
     
     
 

maandag 03 november 2008  Katholiek Nieuwsblad
Kabinet wil Nederland gezinsvriendelijker maken

Hij is er: de gezinsnota die minister Rouvoet van Jeugd en Gezin al lange tijd heeft aangekondigd. "De waarde van sterke gezinnen voor de samenleving is groot. Omdat het gezin onder druk staat, gaat het kabinet gezinnen versterken en Nederland gezinsvriendelijker maken", aldus de minister.

Lees verder>>
 
 
     
     
     
 


Beleidsproject 2008: Op zoek naar wat gezinnen willen...

Een kwaliteitsvol leven in een zorgzame omgeving

Dąt is wat gezinnen willen. Een gerichte gezinspolitiek kan ons helpen om dichter bij deze ultieme wens te komen, maar het vergt inspanningen op vele fronten.

Lees verder>>         pdf-versie>>